Termosemineu HTM Chic 3

 
Termosemineu HTM Chic 3

Cod produs: 88603
Garantie: 2 ani

Pret: 2590 Lei (TVA inclus)Comanda buc

Șemineele centrala HTM (termosemineu) sunt generatoare de căldură foarte asemănătoate centralelor pe lemne dar cu designul elegant al șemineelor, dotate cu schimbător în măsură să produca apă caldă pentru căldură și apă caldă sanitară.

În comparație cu șemineele tradiționale, șemineele centrală termică oferă beneficii net superioare: posibilitatea racordării în paralel cu alte surse de încălzire (centrale termice pe gaz, centrale termice pe lemne, etc) sau montarea acestuia ca sursă principală.

Puterea acestor șeminee centrală termică este de 16,5 kW. Tehnologia de fabricare a acestor șeminee centrală termică folosește oțel refractar de înaltă calitate. Sticla acestor șeminee centrală este de cea mai bună calitate, având rezistență la temperaturi de până la 800 ºC.

INSTRUCȚIUNE DE MONTAJ

Șemineul se așează pe o pardoseală orizontală stabilă, neinflamabilă, Pentru acoperirea podelii se poate folosi suport stabil, neinflamabil, care să iasă în fata cazanului cel putin 50 cm în fată si 30 cm în lateral.

În zona de iradiere a șemineului , la distantă de 80 cm  în jurul lui nu trebuie să fie nici un fel de obiect inflamabil  si  degradabil  de la  căldura emanată.

Elementele de legătură (rozetă si burlane) trebuie să fie montate etanș si trainic, dar astfel încât să nu pătrundă în secțiunea de trecere a coșului. Burlanele să fie cu aceeasi dimensiune ca si terminația șemineului.

Este recomandat  ca, șemineul să lucreze cu coș individual. Dacă se leagă și alte dispozitive de încălzire în acelasi coș, acesta trebuie să fie calculat pentru aceasta.

Către șemineu trebuie să intre aer proaspăt măcar 4 m3 /h pentru fiecare kilowat din capacitatea lui de căldură. În caz de necesitate se asigură afluentă  din  încăperile vecine sau aer din exterior.

Procesul de ardere al șemineului nu trebuie să „ simta” deficitul  de aer la acționarea de aspirații gravitaționale sau de constrângere, fiindcă aceasta este premisa  pentru ardere incompletă sau întoarcere de gaze arse în încăpere.

INSTRUCȚIUNE DE EXPLOATARE

Utilizați numai lemne naturale netratate chimic, precum si brichete de lemn fără clei de legătură.

Important este ca lemnele sa fie uscate. Uscate se numesc lemnele care au umiditate sub 20%. Acestea se obțin prin depozitare în mediu uscat si aerisit cel putin 2 ani. Lemnele se depozitează tăiate si asezate , iar grosimea lor  trebuie să fie de 5 si 15 cm.

De ce nu trebuie sa se utilizeze lemne umede?

1.Umiditatea din lemne reduce căldura lor de ardere. Cea mai mare parte a căldurii se consumă pentru evaporarea umiditătii, iar restul poate să nu fie suficient pentru asigurarea încălzirii necesare. De exemplu pentru 20 kg. lemne umede poate să însemne 10 kg. lemne uscate si 10 litri de apa adăugate în foc.

2.Aburul reduce temperatura de încălzire si ajuta la formarea funinginii, care se adună si se formează  strat negru si solid pe peretii camerei de ardere, ceramicii de sticlă, burlanelor și cosului.

3.Crește  poluarea mediului înconjurator, întrucât gazele  părăse
Produse recomandate

 
Copyright © 2021 HTM