Soba de gatit HTM Practik Lux

 
Soba de gatit HTM Practik Lux

Cod produs: 88607
Garantie: 2 ani

Pret: 1732 Lei (TVA inclus)Comanda buc

Sobele de gătit HTM pot fi folosite pentru a găti la cuptor sau direct pe plită. Capacitatea de încălzire ale modelelor este stabilită în funcţie de condiţiile de standartizare.

Soba de gatit "HTM" este o soba cu combustibil solid, este o soba pentru uz casnic si cu regim de ardere periodica, in principal destinata utilizarii in tratamentul termic al alimentelor prin fierbere, prajire, incalzirea pe placa de incalzit din fonta si coacere la cuptor, care este o parte inseparabila a sobei care are si functia suplimentara de incalzire a camerei in care este amplasata.

Instalarea trebuie sa fie facuta pe o suprafata orizontala necombustibila, care poate suporta greutatea sobei, in caz contrar suprafata ar trebui rigidizata. Când podeaua este din materiale combustibile (indiferent daca sunt materiale combustibile sau greu combustibile) aceasta ar trebui izolata 30 cm in afara, in fata, sub si in spatele sobei.

Dupa amplasarea sobei pe locul potrivit functionarii, aceasta trebuie conectata cu canalul de evacuare a gazelor produsele prin ardere, in atmosfera. Pentru a asigura procesul de ardere sigur si eficient este deosebit de importanta starea cosului de fum, modul de conectare a conductelor, forma si numarul curbelor. Cosul de fum nu trebuie sa aiba fisuri sau sparturi. Acesta ar trebui sa aiba o izolatie termica care sa nu lase sa se produca racirea rapida a gazelor arse, fenomen care duce la formarea de condens si la scaderea tirajului.

Sobele de gatit "HTM" sunt potrivite pentru operarea cu lemn natural neprelucrat, lemn de foc.

Se recomanda a fi utilizat lemnul uscat natural. Pentru a fi bun, lemnul trebuie sa fie taiat in urma cu cel putin un an si sa fie pastrat intr-un loc uscat si aerisit. Folosind lemn verde si prea umed puterea calorica de ardere slabeste, conduce la o ardere ineficienta, care polueaza cu fum atat camera precum si atmosfera.

Se prefera utilizarea lemnului de esenta tare de fag, stejar, ulm, carpen fata de cel de esenta moale ca plop, tei, pin. Primele tipuri ofera mult mai multa caldura in timpul arderii lor si fac jar de durata.

 

 
Produse recomandate

 
Copyright © 2021 HTM